Man vindt kluis in $500 opslagruimte en is verrast om de inhoud te zien

Gepubliceerd op 06/03/2021
Advertentie

Een vloek

Toen hij de mysterieuze kluis eindelijk open kreeg en de inhoud zag, stond hij bek zijn bek vol tanden. Onder een stapel VHS banden zag hij wat groens. Hij voelde zich de gelukkigste man op aarde toen hij de flappen contant geld zag. Maar hij zou er al gauw achterkomen dat dit niet zo’n zegen was. Het was eigenlijk een vloek. Een aantal uur na het openen van de kluis werd er op de deur geklopt. Een stem zei, “Doe open. Het is de politie!”

A Curse

Een vloek

Verhalen om het rijk te maken

Door te bieden op opslagcontainers die werden geveild is iets waar hij zich prima in kon vinden. Het was een groot risico om geld uit te geven dat hij niet had, vooral doordat hij niet wist wat zich in deze containers bevond. Maar hij hoorde verhalen over mensen die er rijk van werden door de containers waar zij op hadden geboden. Sommigen hadden oldtimer auto’s gevonden en reden gelukkig naar een zonsondergang.

Stories Of Striking It Rich

Verhalen om het rijk te maken

Ongeduldig worden

De man raakte geïnspireerd door deze verhalen en was tot zover succesvol. Hij heeft de inhoud van de ruimtes voor een klein bedrag verkocht. Maar het kostte hem veel moeite doordat hij in het vuilnis moest zoeken naar items die hij kon verkopen en die schoonmaken. Hij werd ongeduldig en dacht dat hij wel een pauze nodig had. Als het niet in de volgende opslagruimte lag, zou hij opgeven.

Getting Impatient

Ongeduldig worden

De ruimte

Buiten de ruimte stonden Joe en een groep mensen. Hij moest tegen ze gaan bieden voor de ruimte die 6 vierkante meter was. Doordat deze groot was, werd het lastig om iets wat niet met het blote oog te zien viel, te kunnen vinden. Er lagen veel spullen uit een appartement. De opslagruimte was bedoeld voor iemand die naar meubels zocht, want er stond een stoel, bank, eetset, sport uitrusting en fietsen. De ruimte was er niet voor bedoeld om maar een paar honderd dollars uit te geven.

The Unit

De ruimte

“Biedprijs oorlogen”

Joe hield ervan om naar een veiling te gaan. De gedeeltes die je op de televisie ziet, zoals de intensiteit van het bieden, vond Joe geweldig. Hij hield ervan om zijn concurrent uit de weg te ruimen en een opslagruimte te winnen. Maar hij had een budget waar hij zich aan moest houden, wat hij heel lastig vond. Hij bleef zeggen dat hij geen geld in kon zetten dat hij niet kon verliezen. Joe had tot nu toe geluk.

Bidding Wars Were Fun

“Biedprijs oorlogen”

Vol met spullen

Joe voelde dat hij de controle over zichzelf verloor door deze opslagruimte. Het zat vol met spullen die hij wilde bekijken. Maar hij realiseerde zich dat als hij niet kon winnen van een andere mevrouw hij dit niet kon doen. Het openingsbod van de container was een dure $100, maar deze zat vol met spullen. Joe en de vrouw gingen overbieden. Hoe lang hielden zij dit nog vol?

Packed With Things

Vol met spullen

De biedprijs oorlog stopte

Na $350 te hebben geboden was Joe ervan overtuigd dat zij niet hoger zou gaan. Maar het bod bleef stijgen. Het werd $400, toen $450 en uiteindelijk eindigde het op $500. Het bieden gaf hem een adrenaline kick, maar Joe ging te ver. Wat had hij zojuist gedaan? Hij was wanhopig en hoopte dat er iets waardigs in de ruimte lag doordat hij er $500 voor moest neerleggen. Wat stond erin?

The Bidding War Ended

De biedprijs oorlog stopte

Iets vinden

Bijna iedereen nam afstand van de container. Doordat ze niets wonnen, bleven ze niet echt hangen. Er waren nog een paar mensen die achter bleven. Ze wilden zien wat er in de ruimte stond. Tot hun verbazing kwam Joe tevoorschijn met iets waardoor ze zelf wel de winnaar van de biedprijs oorlog wilden zijn. Wat vond de nieuwe eigenaar precies in zijn aanwinst?

Finding Something

Iets vinden

De zoektocht

Joe slenterde door de container en zag opnieuw de oude meubels. Er zat ruimte tussenin, dus wurmde hij zich erdoor. Hij begon zich zorgen te maken toen hij naar de inhoud van de container keek. Al het meubilair zouden de kosten voor de aankoop van de container niet dekken. Joe moest daar wel iets waardevols vinden. Hij begon zijn zoektocht naar een verborgen schat, in de hoop dat er een doorbraak zou plaatsvinden.

The Search

De zoektocht

Wat hij vond

Toen viel Joe zijn oog op iets, een oude container die in de hoek van de ruimte stond. Hij probeerde deze te openen maar dit lukte niet. De kluis was vergrendeld. Hij belde een vriend op die een boormachine had en brak het uiteindelijk open. Maar zowel Joe als zijn vriend hadden nooit kunnen raden wat zij in deze mysterieuze kluis zouden vinden.

What He Found

Wat hij vond

Het open breken

Joe boorde zich door het slot heen. Toen hij deze open wist te breken haalde hij het slotje er voorzichtig vanaf. Hij stond versteld en trof een paar VHS banden aan. Een voor een haalde hij ze eruit. Toen zag hij iets anders. Er lag een briefje onder de banden. Toen hij deze las kreeg hij kippenvel.

Forcing It Open

Het open breken

Het briefje

Grof geschreven stond er het woord “don’t”. Joe bekeek de videobanden voorzichtig. Hij zag naast de data geen andere informatie staan. Hij voelde zich bekeken maar er was niemand. Werd hij paranoïde of was iemand hem echt in de gaten aan het houden?

The Note

Het briefje

Van korte duur

Wat Joe niet wist was dat het mis zou gaan. Twee uur na zijn ontdekking werd er op de deur geklopt. Tegelijkertijd kwamen mannen in uniform aan bij de container. Zijn blijdschap was van korte duur. Waar was hij in beland? Wat had hij gevonden en waarom moesten de mannen in uniform zich haasten naar de container?

Short-Lived Elation

Van korte duur

Een sprankeltje geluk

In de kluis lagen bundels verpakt in vergeeld vetvrij papier. Toen hij een bundel uitpakte stond Joe versteld om te zien dat het $50 biljetten waren. Hij kon het niet geloven en hij had nooit zoveel geld gezien! Hoeveel zat er in de kluis? Van wie was het en waarom waren de autoriteiten erin geïnteresseerd? Door het openen van de kluis ontstonden er veel vragen.

A Stroke Of Good Luck

Een sprankeltje geluk

Hoe de politie erachter kwam

Het drong tot Joe door dat hij impulsief foto’s van de inhoud van de kluis naar zijn vriendin had gestuurd, en de foto’s praktisch gezien op alle sociale media platforms stonden. De politie zou er geheid achter komen. Joe was nog steeds niet klaar met het tellen van al het geld, maar tot nu toe had hij $1 miljoen geteld. Hij stopte met het tellen en ging in gesprek met een officier. Joe ontdekte al snel dat naast de politie, ook anderen geïnteresseerd waren in de inhoud van de kluis.

How The Police Found Out

Hoe de politie erachter kwam

Miljoenen verstopt

Al met al was er maar liefst $7,5 miljoen opgeborgen in de kluizen. Alles was er – van stuivers en honderd dollar biljetten, tot roze briefjes voor auto’s. Maar er was een groot probleem. Toen de oorspronkelijke eigenaar achter Joe’s ontdekking kwam, huurde hij advocaten in om zijn fortuin terug te krijgen. Joe zat in de problemen. Had de oorspronkelijke eigenaar überhaupt nog recht op de inhoud?

Millions Stashed Away

Miljoenen verstopt

Een nachtmerrie

Vlak nadat Joe de enorme hoeveelheid had gevonden, begon de situatie een aparte wending te nemen. In eerste instantie was hij verbaasd en dacht hij dat zijn droom uitkwam. De dingen veranderden echter al snel in een nachtmerrie. Die avond lag Joe te piekeren in bed en ging er van alles door hem heen. Wie had het geld in de kluis verstopt? Waarom werd het nu pas opgehaald? Wat stond er op de VHS banden?

A Living Nightmare

Een nachtmerrie

De wet

Nadat Joe zijn vrienden had geraadpleegd, ontdekte hij dat de delinquente huurder in Californië niet langer de eigenaar was van de inhoud van de container na de verkoop. Daarom had Joe recht op alles wat erin zat. Hij had het tenslotte eerlijk gekocht. De man die de opslagruimte eerst bezat reageerde daar niet zo goed op. Misschien geloofde oprecht dat het geld van hem was.

What The Law Says

De wet

Een vergoeding

Nadat de autoriteiten erbij betrokken raakten, ging het allemaal heel snel. Maar hij onthulde niets over de banden. Kort daarna belden advocaten Joe op en vertelden ze hem dat hij het geld moest teruggeven. Ze zeiden ook dat hij als vergoeding $600.000 kon houden. Hoewel Joe niet zeker wist of de oorspronkelijke eigenaar van de kluis iemand was met wie hij kon sollen, wilde hij het geld toch houden. Hij vond dat hij het geld eerlijk had gevonden. Toen belden de advocaten hem opnieuw.

A Finder’s Fee

Een vergoeding

Het werd serieus

Het leek echt alsof ze dachten dat ze Joe hielpen en ze verhoogden de vergoeding tot $1,2 miljoen. Het werd serieus.  Joe begon zich af te vragen hoe iemand $7,5 miljoen in een opslagruimte vergeet. Wat de reden ook was, het leek erop dat deze persoon niet de beste bedoelingen had. Als Joe het geld niet terug wilde geven, hoe erg zou de situatie dan worden?

Playing Hardball

Het werd serieus

Sterk gewapend zijn

Zij boden Joe $1,2 miljoen aan – een enorm bedrag, hoewel nog steeds niet in de buurt kwam van het bedrag dat hij in zijn handen had gevoeld, na het uitpakken van de flappen met geld. Ook vond hij de manier waarop het ging niet leuk. Hij vroeg zich af of hij het geld moest teruggeven, maar iets in hem zei dat dit niet het juiste was om te doen.

Being Strong-Armed

Sterk gewapend zijn

Nieuwsgierig

Joe had heel duidelijk instructies gekregen dat hij alles moest achterlaten zoals hij het had aangetroffen. Maar in hoeverre kan je iemand zijn nieuwsgierigheid limiteren? Hij moest de inhoud van de banden zien. Die avond pakte Joe de plastic zak waarin de banden in lagen en opende deze voorzichtig, toen stopte hij de band in een oude videorecorder. Toen drukte hij op afspelen.

Curious To Know

Nieuwsgierig

De content op de banden

Volgens Joe zag hij iets op die banden waardoor hij verstijfde. Hij zou willen dat hij het kon terugdraaien, maar hij wist dat dit onmogelijk was. De scène bleef in zijn hoofd spelen en achtervolgde hem. Joe probeerde zichzelf te overtuigen dat het nep was en dat ze diegenen die het geld hadden gevonden bang wilden maken. Hij was hier niet helemaal van overtuigd.

The Content Of The Tapes

De content op de banden

Een dilemma

Joe’s nieuwsgierigheid brak hem op en iets achtervolgde hem. Joe zat in een dilemma. Als de eigenaar van de kluis erachter zou komen dat hij de banden had bekeken, zouden ze Joe dan opzoeken? Wisten zij dat hij deze had bekeken? De beelden kwelden hem. Maar de situatie stond op het punt nog erger te worden.

A Dilemma

Een dilemma

Nerveus

De eerste nacht begon rustig maar Joe voelde zich niet goed. Die avond voelde anders. Hij kon niet slapen doordat hij maar bleef malen. Hij zat al uren naar Netflix te kijken, dus besloot hij uit bed te komen. Hij liep de trap af naar de keuken om wat warme chocolademelk te halen. Hij had echter geen idee dat al zijn bewegingen vast werden gelegd.

A Sense Of Unease

Nerveus

Advertentie