40 Fenomenale Leraressen (& 40 Leerfeiten)

Gepubliceerd op 10/18/2020
Advertentie

Leraren hebben een zeldzaam beroep – we hebben ze allemaal meegemaakt! Ieder van ons, zelfs als je thuisschool had, heeft een leraar gehad. We herinneren ons onze favorieten, rollen nog steeds met onze ogen en denken aan diegenen die onze toetsen nogal strikt hebben beoordeeld, en helaas zijn er waarschijnlijk veel leraren waar we niet meer aan denken.

Ik kan niet zeggen dat we ooit een klaslokaal zijn binnengekomen met een microfoon erin, maar dat maakt onderwijs geweldig. Er is geen enkele manier om het te doen! Wist u dat sinds 2009 Scholastic Books en de Bill and Melinda Gates Foundation “Primaire Bronnen” uitgeven. Dit is een enquête van duizenden leraren over kwesties die te maken hebben met openbaar onderwijs in het land van vandaag.

Lesgeven is vaak een liefdeswerk van mensen die gepassioneerd zijn over hun werk. Middelbare docent mevrouw Tucker zegt: “Werken met studenten brengt elk jaar, elke dag, elk uur een nieuwe omgeving met zich mee. Er is niets beters dan kijken naar de gloeilamp. ” Wie kan zich een tijd herinneren dat uw gloeilamp uitging? Bedankt leraar!

Zoals vermeld in de primaire bronnen van Gates, vereist het verhogen van de prestaties van leerlingen het werk van velen. Gezamenlijk is het doel van een leraar om studenten te helpen leren, maar het is een gezamenlijke inspanning van de school en de gemeenschap die studenten succesvol maakt. Dit komt omdat het leren van boeken en toetsen meer is, en onderwijs omvat meer dan cijfers en school. Echt, er is een dorp voor nodig.

Er zijn veel factoren die bijdragen aan de prestaties van studenten. Betrokkenheid van het gezin, de kwaliteit van het curriculum en een gemeenschap van docenten en leiders dragen allemaal bij aan het succes van studenten. Je kunt niet alleen het een of het ander hebben, het moet een verenigde inspanning zijn.

Leraren hebben door de jaren heen verklaard dat er meerdere metingen moeten zijn om de prestaties van studenten te meten. In de primaire bron van de Gates staat dat docenten vinden dat gestandaardiseerde tests de groei van studenten niet nauwkeurig weergeven en dat slechts 45% van de studenten die tests serieus neemt. Dat zijn geen geweldige statistieken – vooral omdat wie weet hoe nauwkeurig dat zelfs is! We zouden waarschijnlijk meer experimenteel leren en minder gestructureerd toetsen kunnen gebruiken.

Leraren geven aan dat er nog andere factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden tijdens de evaluatie van studenten. Deze factoren omvatten observatie in de klas, beoordeling van het werk van studenten en prestatiebeoordelingen door principes, collega’s en studenten. Maar er is ook een niet-identificeerbaar aspect van lesgeven dat lastig in evenwicht te brengen is.

In de meeste staten duurt het doorgaans 2-3 jaar voordat leraren een vaste aanstelling krijgen. De consensus onder de onderwijsgemeenschap is dat dit te weinig tijd is en moet worden veranderd in minimaal 5 jaar lesgeven om een ​​volledige aanstelling te verdienen. Dit zou in wezen de individuen uitroeien die misschien niet toegewijd zijn aan langdurig lesgeven.

Door actief gegevens te verzamelen, hoopt The Bill and Melinda gates foundation de ogen van de gemeenschap te openen voor wat we correct doen in het onderwijs en wat er kan worden verbeterd. Door dit te doen, kunnen we de standaard van lesgeven vandaag identificeren en hoe deze in de toekomst zal evolueren naar nieuwe lesmethoden.

Wist je dat docenten gemiddeld 11 uur en 25 minuten per dag werken? Dit omvat de vereiste 7 uur op school, woon-werkverkeer, thuiswerk en buitenschoolse activiteiten zoals coaching. Denk eraan om 50 papieren te moeten beoordelen, dat zou een eeuwigheid duren. Dit zijn echt enkele onbezongen helden.

Samenwerken met collega’s is essentieel voor succes bij het lesgeven. Tijdens samenwerkingstijden kunnen leerkrachten ideeën en lesplannen uitwisselen, emotionele steun bieden en kameraadschap op de werkplek stimuleren. Bovendien heeft het oneindige voordelen om te weten dat uw collega’s begrijpen wat u doormaakt en ze als bronnen te hebben.

Wist je dat 76% van de leraren vrouw is? Dat gezegd hebbende, varieert de geslachtssplitsing dramatisch door de gegeven cijfers. In de klassen preK t / m 5e leerjaar is 91% vrouw, tegenover 9-12 is slechts 56% vrouw. Dus op de middelbare school leren studenten van een meer uitgebalanceerde groep individuen. Maar in de jongere jaren zijn het bijna alle vrouwen met de invloed! We zijn zo blij dat ze er ook zijn.

De gemiddelde leeftijd van een leraar is 43,7 jaar. Er zijn verschillende lesmethoden, zoals de methode die Jack Black gebruikte in “School of Rock” (2003), de zogenaamde ‘sing-song’-methode. Maar in werkelijkheid is elke leraar een individu en beïnvloedt jonge kinderen op een bepaalde manier die uniek en nuttig is.

Er zijn verschillende lesmethoden die aan populariteit winnen. De Alzar- school in Idaho richt zich op ervaringsleren in combinatie met buitenonderwijs . Terwijl ze nog steeds studiepunten verdienen, brengen studenten de helft van het semester door in de klas en de andere helft ondergedompeld in een vreemde cultuur. De enige manier om te leren is door te doen, dus proost om te doen!

Buitenonderwijs is cruciaal voor de cognitie van een kind. Van jongs af aan leren we, niet door directe instructie, maar door de gebeurtenissen om ons heen op te nemen. In het tijdperk van technologie levert de mogelijkheid om de stekker uit het stopcontact te halen en opnieuw met de natuur om te gaan voordelen op de lange termijn op. Zoiets als het beheren van een tuin is iets dat alle kinderen moeten leren.

Als de salarissen van een leraar middelmatig zijn en de werktijden lang, waarom doen ze dat dan? Leraren zijn gepassioneerde mensen die geloven dat de ontwikkeling van een kind afhankelijk is van ondersteunend leiderschap en het cultiveren van een veilige omgeving waarin een kind kan leren. Korte versie: het zijn goede mensen die goede mensen willen opvoeden.

In 1801 werd het krijtbord uitgevonden door James Pilman , die rector was op een school in Schotland. 200 jaar later, eind jaren 2000, is het bord op grote schaal uitgeroeid vanwege gezondheidscomplicaties die het opleverde en de uitvinding van het “slimme bord”.

De Universiteit van Karueein is het oudste werkende onderwijsinstituut ter wereld. De school is opgericht in 859 AD in Fez, Marokko. Ik wed dat een geschiedenisles daar wild is – kun je je de geschiedenis, kennis en tradities voorstellen die langs de lijn worden doorgegeven op een school die zo oud is ?!

In 1993 ontstond een nieuwe golf van onderwijs met de introductie van de veelgebruikte VHS. Deze methode is ontwikkeld rond educatieve video’s die je thuis zou kunnen bekijken – een van de meest populaire, “Bill Nye the Science Guy” (1993). Zitten in een klaslokaal en zien hoe de leraar de VHS-kar de klas binnenrijdt, was zo’n opwindende tijd.

Een steeds evoluerende industrie, online onderwijs werd erg populair met de vooruitgang van internet. Naarmate het internet bedrevener werd, kwamen in 2011 toepassingen zoals Zoom op, waardoor klaslokalen virtueel konden samenkomen met behulp van een webcam. In de wereld na het coronavirus zal het interessant zijn om te zien hoe virtuele klaslokalen worden gebruikt.

Weet jij wie Anne Sullivan is? Anne Sullivan is een van de meest opmerkelijke leraren aller tijden, vanwege haar werk met Helen Keller. Anne leerde Helen, een blind en doof meisje, een taal die met objecten te maken had. Later leerde ze Helen gebarentaal door te voelen! Ze is een inspiratie voor zoveel leraren over de hele wereld.

Hoe gaat het gezegde – alles is groter in Indiana? Wist je dat Indiana 9 van de 10 grootste gyms in de middelbare school in Amerika heeft! En in Californië spreekt 45% van de studenten thuis iets anders dan Engels. We zijn in een echt divers land.

In de jaren 1840 begonnen mensen te geloven dat universeel onderwijs de samenleving zou verbeteren, betere burgers zou voortbrengen, mensen zou verenigen en de misdaad zou stoppen. Pas in 1867 werd de eerste school voor belastingbetalers ingevoerd. En kijk waar we nu zijn, nu elk district of elke provincie meerdere door de overheid gefinancierde scholen heeft.

Het idee dat hoger onderwijs, zoals de universiteit, gratis moet zijn, is niet revolutionair. In feite bieden Noorwegen, Finland, Zweden, Frankrijk en Duitsland allemaal gratis universitair onderwijs aan hun burgers. Over het verbeteren van de bevolking gesproken!

Vrouwelijke leraren in de outdoor-industrie bestonden pas in de jaren 1900 – daarvoor waren het alleen jongenskampen. In 1900 waren er slechts 100 zomerkampen in Amerika – in 1918 waren dat er meer dan 1000.

Advertentie