Feiten Over “Air Force One” Die Niemand Ooit Kende

Gepubliceerd op 11/19/2020
Advertentie

Er zijn veel dingen te zeggen over Air Force One. We kunnen echter niet ontkennen dat dit vliegende wonder een kamer van geheimen is. Voor gewone burgers zoals wij zijn er tal van dingen die we er niet van weten. Gelukkig hebben verschillende voormalige presidenten ons enkele geheimen van de Air Force One onthuld. Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen het privévoertuig van de POTUS (president van de Verenigde Staten). Als het eenmaal in de lucht is, is het een vliegende, hoge vertrouwelijke bak. Laten we nu eens kijken naar enkele van zijn geheimen – bereid u voor om versteld te staan!

Snelheid en hoogte

Wist je dat Air Force One met een snelheid van meer dan 700 mijl per uur kan vliegen? We maken geen grapje, het kan echt zo snel gaan! Afgezien hiervan heeft het ook de mogelijkheid om hoger te vliegen dan reguliere commerciële vliegtuigen. Het kan oplopen tot 45.000 voet, wat 10.000 voet hoger is dan de kruishoogte van de meeste passagiersvliegtuigen. We weten dat dit allemaal krankzinnig klinkt, maar wees gerust, Air Force One vliegt soepel.

Snelheid en hoogte

Air Force One hoeft de grond niet aan te raken… ooit

Als de dia ervoor geen indruk op je heeft gemaakt, weten we zeker dat deze dat wel zal doen. Fascinerend is dat het mogelijk is om Air Force One in de lucht bij te tanken. Ja, het hoeft niet te landen om dat te doen, dus het kan in principe eindeloos vliegen. De president kan daar de rest van zijn leven blijven als hij dat wil. Een leuk feitje, het heeft een brandstoftank met een capaciteit van 3.000 gallon (ca. 11.350 liter).

Air Force One hoeft de grond niet aan te raken… ooit

Air Force One wordt geleverd met twee restaurants

Is het niet verbazingwekkend dat er eigenlijk twee restaurants zijn die je kunt vinden op Air Force One? Het zijn eigenlijk keukens die eigenlijk nooit zonder eten komen te zitten. De president en bezoekers kunnen praktisch alles krijgen wat ze willen. Air Force One is ook uitgerust met topchefs en zitplaatsen die plaats bieden aan maximaal 100 personen.

Air Force One wordt geleverd met twee restaurants

Een overvloed aan telefoons

Air Force One is uitgerust met meer dan 85 telefoons! Waarom? Onthoud bij het beantwoorden van die vraag dat dit de meest besloten plek is waar de president kan spreken. Het is zelfs veiliger dan het Witte Huis! De Airborne Executive Phone licht rood op als de lijn veilig is. Niet elke lijn is echter zo veilig als deze en de andere worden doorgaans gebruikt voor het personeel en de pers.

Een overvloed aan telefoons

Air Force One is uitgerust met spionagecamera’s

Tijdens zijn regering zei president Eisenhower tegen Allen Dulles, de directeur van de centrale inlichtingendienst, om camera’s in de wielputten van de Air Force One te plaatsen. Het gerucht gaat dat de camera’s zo state-of-the-art waren dat ze kentekenplaten duidelijk van bovenaf konden zien! Ongeacht de reden waarom de voormalige POTUS had voor de installatie, het is behoorlijk indrukwekkend, vooral als je bedenkt dat dit gebeurde in 1959. Luchtvaartspecialisten blijven geloven dat dergelijke technologie nog steeds wordt gebruikt, hoewel de krachtige camera’s mogelijk niet langer beperkt zijn tot de wielkasten.

Air Force One is uitgerust met spionagecamera’s

Frequent Flyers op Air Force One

Naast het dienen als werkplek, is Air Force One ook een plek voor familiebanden. Dit is ergens waar de hele presidentiële familie gewoon achterover kan leunen en ontspannen. Andere mensen die regelmatig op Air Force One stappen zijn de journalisten en stafmedewerkers, hoewel ze in een hut aan de achterkant wonen.

Frequent Flyers op Air Force One

Air Force One is zo groot als sommige huizen

Air Force One is zo groot als een huis. Er zijn drie verdiepingen, verdeeld over 4.000 vierkante meter. Binnen heeft de president zijn eigen toilet, kantoor en vergaderruimte. De meubels zien eruit alsof ze thuishoren in een prachtig herenhuis en speciale gasten krijgen hun eigen privéverblijf.

Air Force One is zo groot als sommige huizen

Hoeveel mensen kunnen bij Air Force One blijven?

Air Force One kan technisch gezien honderden personen vervoeren, hoewel het slechts een capaciteit heeft van 70. Woonruimten kunnen meer mensen huisvesten, zoals de senior adviseurs, verslaggevers, officieren van de geheime dienst en speciale gasten. Ja, er zijn andere mensen die geen zitplaatsen hebben. Houd er rekening mee dat de centrale zithoek is gereserveerd voor de presidentiële familie.

Hoeveel mensen kunnen bij Air Force One blijven?

Hoeveel kost het vliegen van Air Force One?

Het antwoord op de vraag is maar liefst € 174121,09 per uur! Dat is een enorm bedrag als je het vergelijkt met het uurtarief van commerciële luchtvaartmaatschappijen van € 16904,96. Presidentiële Trump heeft in de eerste maand van zijn ambtsperiode € 8,45 miljoen uitgegeven aan reizen. Bij deze prestatie zijn tientallen vliegtuigen en honderden mensen betrokken – deze kosten tellen op.

Hoeveel kost het vliegen van Air Force One?

De geboorteplaats van Homeland Security

Voormalig president George W. Bush heeft het Department of Homeland Security opgericht terwijl hij aan boord was van een vlucht met Air Force One. Ze vlogen boven Duitsland toen hij de beslissing nam om het lichaam direct na de aanslagen van 11 september op te richten. De beslissing veranderde de manier waarop het land werkte volledig.

De geboorteplaats van Homeland Security

Air Force One is eigenlijk resistent tegen nucleaire aanvallen

Beschouw Air Force One als een vliegende, nucleairbestendige versie van het Oval Office. Het kan een nucleaire explosie overleven, zelfs als het op de grond is. Blijkbaar is het getest om er zeker van te zijn dat het dit kan. Hoe geruststellend is dat? Hopelijk hoeft het er nooit echt een te weerstaan.

Air Force One is eigenlijk resistent tegen nucleaire aanvallen

Wanneer de president in de stad arriveert

Als de president aankomt in Air Force One, wordt de gastluchthaven voor de landing geïnformeerd. Het luchtruim wordt dan een uur voor aankomst van de president ontruimd. Air Force One is op zichzelf staand als het landt, dus externe service is niet nodig. Vanaf dat moment wordt de POTUS overgebracht naar de Cadillac One genaamd “The Beast”.

Wanneer de president in de stad arriveert

Reisziekte is geen probleem

Als een passagier in het vliegtuig luchtziek wordt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Air Force One is uitgerust met een miniatuurziekenhuis met een aanwezige stafarts. Wees gerust, luchtziekte is geen excuus om niet met het vliegtuig mee te reizen. Als je in de medische wereld zit, is het moeilijk om de titel “Air Force One Doctor” te verslaan.

Reisziekte is geen probleem

Styling door Jackie Kennedy

Air Force One is grotendeels gestyled door niemand minder dan voormalig FLOTUS Jackie Kennedy. Ze koos onder andere de vloerbedekking, het porselein, de kristallen en het bestek aan boord van het vliegtuig. In feite heeft het USAF Museum in Ohio nog steeds alle originele meubels. We twijfelen er niet aan dat Air Force One voor altijd haar artistieke flair zal bevatten.

Styling door Jackie Kennedy

Een controlecetrum

De apparatuur die u in Air Force One aantreft, is state-of-the-art. Het wordt geleverd met indrukwekkende satellietcommunicatielijnen en zeer geheime verdedigingsmaatregelen die aanvallen kunnen lanceren, naast het beschermen van het vliegtuig. We zullen echter waarschijnlijk nooit het volledige scala aan opdrachten op Air Force One kennen.

Een controlecetrum

Hoe “The Jelly Bean President” zijn bijnaam kreeg

Hier is iets interessants over president Reagan: hij was een fan van jelly beans! Blijkbaar stond er een pot met het lekkers op hem te wachten op alles waar hij op Air Force One reed. Toen hij klein was, ontving hij jelly beans tijdens een tournee door het Witte Huis. “Ik wist het toen nog niet, maar de jelly beans waren veel meer dan een zoete lekkernij, ze vertegenwoordigden het unieke en grootse van Amerika”, legde Reagan ooit uit.

Hoe “The Jelly Bean President” zijn bijnaam kreeg

De mysterieuze zaak van Air Force Three

In werkelijkheid zijn er twee Air Force One-eenheden, hoewel er slechts één echt is. Ze vliegen op een gesynchroniseerde manier, dus het is onmogelijk om te weten welke de president aan boord is. De C-20C of “The Gulfstream” is een jet die naar verluidt de bovengenoemde vliegtuigen volgt, hoewel de luchtmacht en de regering het bestaan ​​ervan ontkennen. Hmm …

De mysterieuze zaak van Air Force Three

President Bush verbood een groente

Tijdens zijn ambtsperiode verbood president George HW Bush broccoli uit zowel het Witte Huis als de Air Force One! Hij wilde geen broccoli in de buurt van zijn maaltijden. Alles bij elkaar genomen is dit buitengewoon bijzonder, maar hey, hij was het staatshoofd. Bovendien begrijpen we waar hij vandaan komt.

President Bush verbood een groente

Je zult niet geloven wat president Ford het vliegtuig in smokkelde

President Ford komt in de running voor de POTUS die het meest bizarre verzoek deed over Air Force One. Blijkbaar smokkelde hij Coors het vliegtuig in! Destijds werd het in de meeste staten als illegaal beschouwd om het bier te kopen, hoewel dat waarschijnlijk niet uitmaakt wanneer je de machtigste man van het land bent.

Je zult niet geloven wat president Ford het vliegtuig in smokkelde

Air Force One Vs. President Trump’s Private 757

De 757, die de “Trump Force One” werd genoemd, was aanvankelijk het bezit van Paul Allen van Microsoft. Het is bekleed met verguldsel en versierd met het familiewapen van Trump. “Het is groter dan Air Force One,” Pres. Trump pochte ooit tegen de pers. Het Discovery Channel noemde het ‘de meest luxueuze jetliner ter wereld’. Als bewijs van de claim heeft het Rolls-Royce-motoren en een capaciteit van 43 personen.

Air Force One Vs. President Trump’s Private 757

Een “Doomsday Vliegtuig”

Zoals u kunt zien, neemt de overheid de bescherming van de POTUS zeer serieus. In dezelfde lijn komt Air Force One met een beveiligingsmaatregel in de vorm van het oproepsignaal E-4B of het “Doomsday Plane”. Een 747-vliegtuig helpt Air Force One te beschermen door ervoor te zorgen dat het vliegtuig midden in een nucleaire aanval kan blijven drijven en dagenlang kan blijven vliegen. De enige functie is in feite om Air Force One en de president te beschermen als het ergste scenario zich voordoet. De 747 volgt het presidentiële vliegtuig overal met dit bijzondere doel in gedachten. Hé, in ieder geval zijn alle bases bedekt.

Een “Doomsday Plane”

Een enorm fort in de lucht

Naast het vervoeren van de president van en naar belangrijke bestemmingen, is Air Force One ook een vliegend fort gericht op de veiligheid en bescherming van de POTUS en alle andere passagiers aan boord van het vliegtuig. Elk laatste raam dat je in het vliegtuig aantreft, is gepantserd en geweervuurbestendig. Het wordt ook geleverd met lichtkogels die, indien nodig, kunnen worden losgelaten om eventuele naderende vijandelijke raketten te verwarren. Ten slotte zijn beide uitgangen op Air Force One voorzien van intrekbare trappen om te voorkomen dat ze afhankelijk zijn van luchthaventrappen. Dit is belangrijk om het risico op sabotage altijd en overal te verkleinen.

Een enorm fort in de lucht

Tv’s zijn overal

Whoa. Blijkbaar is Air Force One uitgerust met twintig televisietoestellen binnenin! Ze zijn allemaal op een strategische locatie geplaatst, zodat passagiers er op elk moment een kunnen bekijken. De regering heeft eigenlijk nooit een verklaring uitgegeven waarom dit belangrijk is, maar er zijn twee theorieën over. Ten eerste betekent de enorme omvang van Air Force One dat er meer televisietoestellen nodig zijn dan gewone vliegtuigen. Ten tweede is het belangrijk dat de pers en het personeel op de hoogte blijven van rapporten en uitzendingen, zelfs aan boord van het vliegtuig. We zijn er zeker van dat dit systeem hun werk een stuk minder stressvol maakt. Het klinkt zeker handig als je het ons vraagt. Bovendien maken de talloze televisies het voor alle passagiers mogelijk om van lange en vervelende vluchten te genieten zonder in te leveren op de kijkkeuzes.

Tv’s zijn overal

Air Force One toont zijn leeftijd

WordsSideKick.com heeft gemeld dat de twee Air Force One-eenheden eigenlijk sterk aangepaste Boeing 747-200B-vliegtuigen zijn. Deze twee vliegtuigen waren gekocht tijdens Ronald Reagan’s ambtsperiode, hoewel ze later niet in gebruik werden genomen. In feite werden ze pas in 1990 gebruikt tijdens de ambtsperiode van George HW Bush. Boeing is sindsdien gestopt met de productie van de 747-200-jets. Hoewel dit het voor mensen met slechte bedoelingen moeilijker moet hebben gemaakt om de ruimte te begrijpen, heeft het het ook moeilijker gemaakt om vervangende vliegtuigonderdelen te vinden. Er zijn zelfs gevallen geweest waarin reserveonderdelen moesten worden opgehaald uit jets die in de woestijn geparkeerd stonden.

Air Force One toont zijn leeftijd

Weg met het oude

Omdat het steeds moeilijker werd om geschikte vervangende onderdelen te vinden die nodig waren om Air Force One te onderhouden, besloten ze dat het de hoogste tijd was om een ​​nieuw paar vliegtuigen te kopen. Onder de regering-Obama heeft de regering twee vervangende jets voor de vloot besteld. Deze keer zouden de nieuwe versies afkomstig zijn van de Boeing 747-8-lijnen en waren de eenheden in wezen nieuwe en verbeterde versies van de vorige stijlen. Er wordt aangenomen dat de set vliegtuigen maar liefst 2,54 miljard euro kostte ! Je kunt verwachten dat de nieuwe Air Force One-eenheden ergens in 2024 in gebruik worden genomen.

Weg met het oude

Advertentie